Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σταφιδόψωμο με γεύση ροδάκινο

Σταφιδόψωμο με γεύση ροδάκινο



Υλικά

Για 4-6 άτομα

2 κούπες κομπόστα ροδάκινο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες και ξανθές
2 ποτηράκια κρασιού ρούμι ή κονιάκ
Χυμός από 2 πορτοκάλια ή μανταρίνια
1 κουταλιά κανέλα
μισή κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
 


 

Εκτέλεση

Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Βάζετε σε πήλινη λεκάνη κάνοντας μια λακούβα στη μέση.

Ρίχνετε το λάδι καυτό στο αλεύρι και μετά όλα τα υλικά. Ανακατεύετε καλά να γίνει ένας πηχτός χυλός και ρίχνετε σε καλά λαδωμένη μακρόστενη φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις (πάνω και κάτω) για 60 λεπτά.

Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε με ζεστό καφέ με σοκολάτα!


 


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.7
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά