Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Πολύχρωμη ρεβιθοσαλάτα

Πολύχρωμη ρεβιθοσαλάτα



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένα ρεβίθια (κονσέρβα)
1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένα κόκκινα φασόλια (κονσέρβα)
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αγγούρι (περίπου το μισό του κανονικού μεγέθους αγγούρι)
8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι (περίπου 1/4 κομμάτι από το κρεμμύδι)
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα σε λάδι
1/2 φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού πολτό σκόρδου με τζίντζερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ξύσμα και το χυμό ενός λάιμ
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο


 

Εκτέλεση

Σε επιφάνεια κοπής ψιλοκόψτε όλα τα βότανα (κόλιανδρο, μαϊντανό) και αφήνετε στην άκρη.

Στη συνέχεια στραγγίξτε τις κονσέρβες από ρεβίθια και κόκκινα φασόλια και ξεπλένετε κάτω από τρεχούμενο νερό. Σε μια σαλατιέρα ρίχνετε τα όσπρια (ρεβίθια και κόκκινα φασόλια) μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής ψιλοκομμένα. Ραντίστε με το χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο  και το ξύσμα και ανακατεύετε καλά.

Αφήνετε για 15 με 20 λεπτά στο ψυγείο και σερβίρετε.

 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά