Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σπιτικός πολτός σκόρδου με τζίντζερ

Σπιτικός πολτός σκόρδου με τζίντζερ



Υλικά

Για 1 βαζάκι

Χυμός από μισό λεμόνι
1 κεφάλι σκόρδο με τις σκελίδες ψιλοκομμένες
1 ρίζα τζίντζερ ίση ποσότητα με το σκόρδο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο


 

Εκτέλεση

Σε μπολ ρίχνετε το ψιλοκομμένο σκόρδο μαζί με χυμό λεμονιού και αφήνετε για 8 -10 λεπτά μέχρι να απελευθερώσει όλα τα αρώματα το σκόρδο.
Στη συνέχεια στραγγίξτε το ψιλοκομμένο σκόρδο από το χυμό λεμόνι και το ρίχνετε στο μπλέντερ μαζί με, το τζίντζερ ψιλοκομμένο, αλάτι και ελαιόλαδο.
Ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένας λείος πολτός.

Αν το μείγμα βγει στεγνό, τότε προσθέστε ακόμη 1 κ.σ ελαιόλαδο.
Μεταφέρετε σε καθαρό βάζο, σφραγίστε το βάζο και βάζετε στο ψυγείο. Συντηρείται στο ψυγείο για 1 με 2 μήνες ή και παραπάνω.
Η αναλογία δόσης πολτού στα φαγητά σας είναι συνήθως μια κουταλιά του γλυκού.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 10 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά