Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Λαβράκι στον ατμό με τζίντζερ και φρέσκα κρεμμυδάκια

Λαβράκι στον ατμό με τζίντζερ και φρέσκα κρεμμυδάκια



Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 ολόκληρο φρέσκο λαβράκι καθαρισμένο
1 μικρή ρίζα τζίντζερ ψιλοκομμένη σε λεπτές λωρίδες
2 κοτσάνια από φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες, πράσινα και λευκά μέρη που
2 συσκευασίες αποξηραμένα μανιτάρια
1 κουταλιά της σούπας. Siao Sing κρασί ή ξηρό σέρι
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές ελαφριά σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 1/2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο


 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε έναν ατμομάγειρα ή μια κατσαρόλα.
Βάλτε το καθαρισμένο ψάρι σε μια πιατέλα. Ψεκάστε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη μέσα στο ψάρι και άλλη 1 κουταλιά της σούπας στην κορυφή του ψαριού. Βάλτε μερικές λωρίδες τζίντζερ και το λευκό μέρος των κρεμμυδάκια μέσα στο ψάρι. Τοποθετείτε το υπόλοιπο πάνω από το ψάρι. Πασπαλίστε από πάνω με τα αποξηραμένα μανιτάρια, το ξηρό σέρι και τοποθετείτε το ψάρι στον ατμομάγειρα για 10-15 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να ψηθεί.

* Αν δεν έχετε ατμομάγειρα τότε για να μαγειρέψετε στον ατμό το ψάρι σας, θα χρειαστείτε ένα πιάτο που να είναι πυράντοχο. (Ένα πυρέξ, ή μεταλλικό) Βάζετε νερό στην κατσαρόλα μέχρι τη μέση, και τοποθέτησε το πιάτο με το ψάρι μέσα. Πρόσεξε το νερό να φτάνει μέχρι τα χείλη του πιάτου, και να μην μπαίνει μέσα. Κλείσε την κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει για 15 -20 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνετε πάνω από το λαβράκι την σάλτσα σόγιας μαζί με το πράσινο μέρος των κρεμμυδιών και το σησαμέλαιο.
Ζεστάνετε το λάδι και τηγανίζετε το σκόρδο για ένα λεπτό. Αμέσως χύστε το σκόρδο πάνω από το λαβράκι και σερβίρετε. Σερβίρουμε με κουνουπίδι λεμονάτο με μπρόκολο.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά