Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μούς λευκής σοκολάτας με σώς βατόμουρου

Μούς λευκής σοκολάτας με σώς βατόμουρου



Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για τη μούς
200 γραμμάρια λευκή κουβερτούρα
200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
350 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
3 φύλλα ζελατίνης επί 2 γραμμάρια το καθένα

Για τη σος βατόµουρου
100 γραμμάρια κόκκινα βατόμουρα πολτοποιημένα
40 γραμμάρια ζάχαρη
 


 

Εκτέλεση

Για τη μούς
Σε ένα μπολ βυθίζουμεµε τις ζελατίνες σε κρύο νερό. Τις αφήνουμε για 10 λεπτά να µμουλιάσουν.
Ρίχνουμε σε μικρή κατσαρόλα τα 200 ml κρέµα γάλακτος από τα 350 ml να βράσουν.

Ψιλοκόβουµε τη λευκή σοκολάτα σε µπολ. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέµα, την περιχύνουµε στην ψιλοκοµµένη σοκολάτα.
Αφήνουµε 2 λεπτά και έπειτα ανακατεύουµε µε σπάτουλα, να λιώσει καλά η σοκολάτα. Πρέπει να διαλυθεί τελείως.

Στύβουµε τις ζελατίνες και τις προσθέτουµε στη ζεστή, ρευστή σοκολάτα. Ανακατεύουµε καλά. Χτυπάµε την υπόλοιπη κρέµα γάλακτος σε παχύρρευστη µορφή.
Προσθέτουµε το γιαούρτι και ανακατεύουµε. Όλο µαζί το προσθέτουµε στη ρευστή σοκολάτα. Ανακατεύουµε καλά το µείγµα µε σπάτουλα.

Το ισοµοιράζουµε σε 6 ποτήρια. Το παγώνουµε να σφίξει. Σερβίρουµε µε τα βατόμουρα και τη σος βατόµουρου.

Για τη σος βατόµουρου
Ρίχνουμε τα πολτοποιηµένα βατόµουρα και τη ζάχαρη σε χαµηλή φωτιά για 2 λεπτά µέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήνουµε να κρυώσει.

Συνοδέψτε τη μούς με ζεστό πάντς μήλου.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3
(4 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά