Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Ζεστό πάντς μήλου

Ζεστό πάντς μήλου



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 ξύλο κανέλλα
¼ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 κόκκινο μήλο, κομμένο σε λεπτές φέτες
3 φλιτζάνι τσαγιού σόδα αναψυκτικό
⅓ φλιτζάνι τσαγιού ποτό καλβαντός
1 μπαστούνι βανίλια, κομμένο κατά μήκος στη μέση


 


 

Εκτέλεση

Σε χαμηλή φωτιά και σε μεσαίο μάτι της κουζίνας τοποθετούμε ένα μικρό κατσαρολάκι και ρίχνουμε το καλβαντός, τη βανίλια, την κανέλλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.
Σιγοβράζουμε για 8 λεπτά ώσπου να γίνει ένα αραιό σιρόπι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά
.
Προσθέτουμε τις φέτες μήλου και το σιρόπι μέσα σε μια κανάτα και προσθέτουμε τη σόδα.

Το σερβίρουμε με παγωμένο ή με τριμμένο πάγο.
Αν θέλουμε, προσθέτουμε έξτρα  καλβαντός και σερβίρουμε σε ποτήρι σαμπάνιας ή σε χαμηλό σωλήνα.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.3
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά