Λαδερά φασολάκια με πατάτες

by sidagi.gr
650 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1,5 κιλό φρέσκα φασολάκια
1-2 κρεμμύδια
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
4-5 ντομάτες ώριμες ή ένα κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 γεμάτη κουταλιά πελτέ
2 πατάτες κομμένες σε κύβους
1/3 κούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο ή 1 κουταλιά ξερό
αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση:

Καλοκαιρινό πιάτο πλούσιο σε θρεπτική αξία για το μεσημεριανό σας

Σε ένα μπολ καθαρίζουμε πολύ καλά τα φασολάκια, αφαιρώντας προσεκτικά τις ίνες με το ειδικό εργαλείο και έπειτα τα πλένουμε.
Αν είναι πλατιά τα κόβουμε κατά μήκος στην μέση. Καθαρίζουμε τις πατάτες και στη συνέχεια τις κόβουμε σε κύβους. Κατόπιν  πλένουμε με άφθονο νερό τα φασολάκια και τις πατάτες.

Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε κομματάκια και σε μια κατσαρόλα τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο ή χωρίς για να γίνουν πιο ελαφριά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες αποφλοιωμένες και πολύ ψιλοκομμένες, τον πελτέ διαλυμένο σε 1 κούπα νερό, τις πατάτες, το αλάτι και πιπέρι.

Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια βάζουμε στην κατσαρόλα τα φασολάκια, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, λίγο ακόμα λάδι και 1 κούπα νερό.
Αφήνουμε τα φασολάκια να μαγειρευτούν για περίπου μισή ωρίτσα.

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα