Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σπανακόπιτα με φέτα και ζυμήθρα Ήπειρος

Σπανακόπιτα με φέτα και ζυμήθρα Ήπειρος



Υλικά

Για 6-8 άτομα

800 γραμμάρια σπανάκι (καθαρισμένο και πλυμένο)
2 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο μάραθο (ψιλοκομμένο)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι (τριμμένο στον τρίφτη)
2 αβγά
200 γραμμάρια φέτα χοντροκομμένη
150 γραμμάρια ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
8 φύλλα κρούστας εμπορίου


 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και σοτάρουμε ελαφρά. Κόβουμε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ με την ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά.  Στη συνέχεια σοτάρουμε το σπανάκι για λίγη ώρα μέχρι να μαραθεί. Το σπανάκι πρέπει προηγουμένως να το έχουμε πλύνει καλά και να το έχουμε κόψει σε χοντρά κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να μειωθεί ο όγκος του.

Λίγο πριν βγάλουμε το τηγάνι από τη φωτιά ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Βγάζουμε το τηγάνι από το μάτι, αφήνουμε να μειωθεί η θερμοκρασία και συμπληρώνουμε το ψιλοκομμένο μάραθο, τη φέτα με τη ζυμήθρα ΄Ηπειρος και ανακατεύοντας καλά.
Παίρνουμε ένα ταψί, το αλείφουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε 4 φύλλα κρούστας, λαδώνοντας τα ένα - ένα.

Αδειάζουμε τη γέμιση μέσα στα φύλλα, τη στρώνουμε καλά και βάζουμε από πάνω άλλα 4 φύλλα κρούστας λαδώνοντας τα και αυτά.
Κόβουμε με το μαχαίρι την πίτα σε μερίδες και τη βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις (2 σκάλα) για 45 λεπτά περίπου.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά