Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Popovers με θυμάρι και ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά

Popovers με θυμάρι και ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
2 ρίζες φρέσκο θυμάρι
1 κούπα ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά


 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, γάλα, την ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά, καγιέν, αλάτι, αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα ρευστός χυλός. Παίρνουμε ένα ταψί για μάφινς με 12 θέσεις, βουτυρώνουμε καλά τα φορμάκια και ψεκάζουμε με λάδι.

Στη συνέχεια γεμίζουμε μέχρι τη μέση με το μείγμα μας τα φορμάκια και πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι στις κορυφές. Ψήνουμε σε κρύο φούρνο στους 240 βαθμούς για 30 λεπτά ακριβώς χωρίς να ανοίξετε την πόρτα του φούρνου ενδιάμεσα. Αφού ψηθούν θα έχουν φουσκώσει πάρα πολύ και θα είναι έτοιμα για κατανάλωση.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά