Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Παπαρδέλες με μοσχαράκι ραγού και ζυμήθρα 'Ηπειρος με μόνο 1% λιπαρά

Παπαρδέλες με μοσχαράκι ραγού και ζυμήθρα 'Ηπειρος με μόνο 1% λιπαρά



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο ψιλοκομμένο σε κύβους
1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 κουταλιές βούτυρο
αλάτι – πιπέρι
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
1 συσκευασία παπαρδέλες
1 κλωναράκι μαϊντανό ψιλοκομμένο για σερβίρισμα
1 κούπα ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά για σερβίρισμα


 

Εκτέλεση

Σε ξύλο κοπής κόβουμε το κρέας σε κομμάτια με μέγεθος αυγού και το τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας, μαζί με τα κρεμμύδια, το βούτυρο για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε νερό τόσο όσο να σκεπάσει το κρέας, αλάτι, πιπέρι, τη ντομάτα και τη ζάχαρη.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα’ αφήνουμε να σιγοβράσουν ωσότου ψηθούν για περίπου 35 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Τέλος, βγάζουμε το πιάτο και αφήνουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, για να πυκνωθεί η σάλτσα.
Στη συνέχεια βράζουμε τις παπαρδέλες σε αρκετό αλατισμένο νερό για 8 λεπτά και σουρώνουμε. Σερβίρουμε το μοσχαράκι με τις παπαρδέλες και πασπαλίζουμε με ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tips
Το κρέας μπορεί να είναι και αρνίσιο ή χοιρινό αλλά όχι βοδινό.
Το τσιγάρισμα του μοσχαρίσιου κρέατος πρέπει να γίνεται σε δυνατή φωτιά, για να απορροφηθούν τα υγρά του γρήγορα και να μη γίνεται σαν βραστό.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά