Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Ζύμη για σπιτικά μπριος

Ζύμη για σπιτικά μπριος



Υλικά

Για 4-6 άτομα

600 γραμμάρια αλεύρι
300 γραμμάρια βούτυρο
5 αυγά
20 γραμμάρια μαγιά
50 ml γάλα χλιαρό
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νερό για το άλειμμα

 


 

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα. Βάζουμε το αλεύρι, αλάτι, ζάχαρη, τα αυγά και τη μαγιά στο μπολ του μίξερ και με τον γάντζο δουλεύουμε για 10 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα.

Όταν η ζύμη μας γίνει απαλή και εύπλαστη ρίχνουμε το βούτυρο σε μεγάλες κουταλιές και αναμιγνύουμε καλά. Βγάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ την καλύπτουμε με μια υγρή πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 1/2 ώρα.

Την χτυπάμε πάνω στον πάγκο εργασίας και την βάζουμε στο ψυγείο για μια νύχτα.

Την επόμενη μέρα χωρίστε τη ζύμη σε κομμάτια βάρους 40 γραμμαρίων καθώς και σε ισάριθμα μικρότερα με βάρος 10 γραμμαρίων.

Πλάστε τα όλα σε μπαλάκια. Πατήστε με τον αντίχειρα τα μεγάλα μπαλάκια στο κέντρο βαθιά και υγράνετε το βαθούλωμα με νερό και τοποθετήστε μέσα σε αυτό ένα μικρό μπαλάκι. Τοποθετήστε τα μπριός στις υποδοχές του ταψιού για ατομικά κεκάκια ή αραδιάστε τα στη λαμαρίνα του φούρνου σε κάποια απόσταση το ένα από το άλλο.

Σκεπάστε τα και αφήστε τα να φουσκώσουν, ώσπου να διπλασιαστούν σε όγκο. Αλείψτε τα με κροκάδι αραιωμένο με 1 κουταλάκι νερό και ψήστε στους 180 βαθμούς, 15-20 λεπτά να ροδίσουν.

Χρόνος προετοιμασίας : 100 λεπτά


 


Απαιτούμενος χρόνος: 120 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
3

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.5
(4 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά