Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Ζύμη για πίτσα από την Ιταλία

ζύμη για πίτσα από την Ιταλία



Υλικά

2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
1 φακελάκι μαγιά
1 κιλό αλεύρι
1 και ½ πακέτο βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι


 

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια λεκάνη 1 κιλό αλεύρι και 1 φακελάκι μαγιά και ανοίγουμε μια μικρή λακουβίτσα στη μέση.



Αφήνουμε τη λεκάνη στην άκρη.



Λιώνουμε το βούτυρο.



Ζεσταίνουμε το νερό και το γάλα ξεχωριστά.
 


Αμέσως μετά τα προσθέτουμε όλα μαζί στο αλεύρι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε το μείγμα μας.



Κατά τη διάρκεια του ζυμώματος, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.



Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μια ώρα ώστε να φουσκώσει.



Τη χωρίζουμε στη μέση και την απλώνουμε στο ταψί.



Έτσι μας βγαίνουν δύο μεγάλες πίτσες.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 80 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
4

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.9
(8 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά