Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Ζύμη για κρουασάν

Ζύμη για κρουασάν



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 αυγό
1 ασπράδι
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κούπα γάλα χλιαρό
11 γραμμάρια ξερή μαγιά
½ κούπα λάδι
1/3 κουταλιού αλάτι
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες αλέυρι σκληρό
1 κρόκου αυγού


 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι.


Προσθέτουμε 1 κουταλιά ζάχαρη και 1/3 κουταλιού αλάτι.


Μέσα στο χλιαρό γάλα διαλύουμε 11 γραμμάρια μαγιά.


Μόλις διαλυθεί η μαγιά μέσα στο γάλα, προσθέτουμε το γάλα στο αλεύρι.


Ανακατεύουμε καλά και συμπληρώνουμε ½ κούπα λάδι.


Σε ένα άλλο μπολ ή σε ένα πιάτο ανακατεύουμε το 1 ασπράδι με το αυγό.


Στη συνέχεια βάζουμε τα χτυπημένα αυγά στο μπολ με το αλεύρι.


Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να γίνει η ζύμη.


Την αφήνουμε στην άκρη 30 λεπτά για να φουσκώσει.


Αφού περάσει το μισάωρο, ανοίγουμε το φύλλο μας σε τετράγωνο σχήμα και τυλίγουμε για να γίνει το σχήμα του κρουασάν.


Αφήνουμε τα κρουασάν να φουσκώσουν για 30 λεπτά.


Πριν τα βάλουμε στο φούρνο, τα αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού.


Τα βάζουμε να ψηθούν στους 170 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3.4
(5 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά