Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Ζύμη για γλυκιές κρέπες

ζύμη για γλυκιές κρέπες



Υλικά

3 αυγά
1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κούπα γάλα
2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
2 κουταλάκια του γλυκού κονιάκ
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
¼ κουταλάκι αλάτι


 

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι.


Βάζουμε σε ένα πιάτο τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα μπολ, το αλεύρι με λίγο αλάτι, τη ζάχαρη και τα χτυπημένα αυγά.


Προσθέτουμε το κονιάκ και το γάλα και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός από τα υλικά μας.
Στο τέλος βάζουμε και το βούτυρο και αφήνουμε το χυλό στο ψυγείο για μισή ώρα.


Σε ένα ζεσταμένο τηγάνι, βάζουμε μια κουτάλα από το χυλό και την απλώνουμε σε όλο το τηγάνι για να γίνει η ζύμη της κρέπας.
Μόλις ψηθεί η μια πλευρά της κρέπας τη γυρίζουμε από την άλλη.


Της τοποθετούμε σε ένα πιάτο τη μια πάνω στην άλλη και τις σκεπάζουμε με μια μεμβράνη.
Μπορούμε να τις φάμε εκείνη την ώρα με τη γέμιση τηα αρεσκείας μας ή να τις διατηρήσουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3.1
(7 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά