Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Τσουρέκι με γεύση τυρί

Τσουρέκι με γεύση τυρί



Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για το προζύμη
1.000 αλεύρι κίτρινο
1 φακελάκι μαγιά
50 ml γάλα
15 γραμμάρια ζάχαρη

Για το τσουρέκι
1.100 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
50  γραμμάρια μαγιά
500 ml γάλα
15 γραμμάρια ζάχαρη
800 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
20 αβγά

Για τη γέμιση
800 γραμμάρια τυρί (διάφορα)
30 γραμμάρια κεφαλοτύρι, τριμμένο
12 γραμμάρια αλάτι αρωματισμένο με βασιλικό
ελιές, ντομάτα
250 γραμμάρια βούτυρο φυτικό (για τις βόλτες)
100 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο λειωμένο για τη γέμιση
300 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο για τη γέμιση
1 αυγό για το άλειμμα
 
 


 

Εκτέλεση

Για το προζύμη    
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιά με λίγο αλεύρι, χλιαρό γάλα και ζάχαρη και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας στερεή και λεία για το προζύμι και το αφήνουμε για 10 λεπτά στο φούρνο στους 160 βαθμούς να φουσκώσει.

Για την συναρμολόγηση τσουρεκιού - προζύμης
Αφού το προζύμι φουσκώσει, το ξανά ζυμώνουμε προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά το βούτυρο, τη ζάχαρη, το γάλα, τα αβγά, το αλάτι, το αλεύρι.

Για τη γέμιση και το τσουρέκι
Μόλις δέσει το ζυμάρι, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και λίγο πριν το βγάλουμε, προσθέτουμε τα διάφορα τυριά. Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει με τον ίδιο τρόπο που κάναμε και στο προζύμη.
Χρησιμοποιώντας το φυτικό βούτυρο, το ανοίγουμε φύλλο, κάνοντας μια διπλή βόλτα.


Αφού ξεκουραστεί, το ανοίγουμε φύλλο, το αλείφουμε με το λειωμένο βούτυρο, βάζουμε τη γέμιση (τριμμένο κεφαλοτύρι), τυλίγουμε σε ρολό και το κόβουμε.
Γεμίζουμε με τα κομμάτια της ζύμης, τα σκεύη της προτίμησής μας.

Τα αλείφουμε με το αβγό και τα γαρνίρουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις πάνω και κάτω για 40 λεπτά.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά