Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Tarte Tatin

Tarte Tatin



Υλικά

1 φύλλο σφολιάτα
1 κιλό μήλα
150γρ ζάχαρη
1 βανίλια
βούτυρο
λίγη κρέμα γάλακτος


 

Εκτέλεση

 

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα στα 4. Παίρνουμε ένα ταψί, το βουτυρώνουμε και απλώνουμε την ζάχαρη την οποία έχουμε αναμείξει με την βανίλια. Πάνω από τη ζάχαρη τοποθετούμε τα μήλα δίπλα δίπλα.

 

Βάζουμε το ταψί πάνω στο μάτι της κουζίνας για περίπου 15 λεπτά ώσπου να καραμελώσει ζάχαρη. Μετά βάζουμε την σφολιάτα επάνω απο τα μήλα και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς. Μετά κατεβάζουμε στους 70 και ψήνουμε για ακόμη 20 λεπτά ώσπου να ροδίσει η σφολιάτα.

 

Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε 5 λεπτά και αναποδογυρίζουμε την τάρτα προσεκτικά.

 


 


Βαθμός δυσκολίας:
0

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά