Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Ψωμί με γλυκάνισο

Ψωμί με γλυκάνισο



Υλικά

1 κιλό αλεύρι τύπου 70%

20 γραμμάρια μαγιά νωπή

30 γραμμάρια γλυκάνισο

20 γραμμάρια αλάτι

100 γραμμάρια ξινό (ζυμάρι χθεσινό)

600 χλ. νερό

 


 

Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και ζυμώνουμε 4 λεπτά στην 1η ταχύτητα και 6 λεπτά στη 4η ταχύτητα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 35-40 λεπτά σκεπασμένη.

 

Πλάθουμε τις φρατζόλες μας με μύτες στις άκρες. Βάζουμε ένα ταψάκι με νερό στο φούρνο κάτω-κάτω και το ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει, με το που αρχίσει να βράζει κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 35ο C για 10-15 λεπτά. Βάζουμε στο φούρνο τα ταψί με τα ψωμιά για 25-30 λεπτά.

 

Χαράσσουμε τρία κοψίματα με μαχαιράκι και φουρνίζουμε στους 220ο C για περίπου 35-40 λεπτά.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 140 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
3

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά