Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Ψωμί με γεύση καλαμπόκι

Ψωμί με γεύση καλαμπόκι



Υλικά

Για 2-4 άτομα

400 γραμμάρια αλεύρι από καλαμπόκι

250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

18 γραμμάρια μαγιά σε σκόνη

1 κουταλιά του γλυκού αλάτι

300 ml νερό χλιαρό

1 αβγό

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

3 κουταλιές της σούπας παπαρουνόσπορο


 

Εκτέλεση


Κοσκινίζουμε τα αλεύρια και κάνουμε ένα μία μικρή λακκούβα στη μέση. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και την προσθέτουμε μέσα στο μείγμα.
Ρίχνουμε το αλάτι, το αβγό και ζυμώνουμε μέχρι να επιτύχουμε μια λεία και μαλακή ζύμη.

Αφού ρίξουμε και το ελαιόλαδο, αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σε ζεστό μέρος, για 20 λεπτά περίπου. Mόλις φουσκώσει η ζύμη, πλάθουμε τρεις φραντζόλες, τις βάζουμε σε μακρόστενες φόρμες και τις πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο.

Αφήνουμε τις φραντζόλες να φουσκώσουν για 20 λεπτά ακόμη και έπειτα τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  για 25 λεπτά περίπου.

Σερβίρουμε με ζεστή φασολάδα.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3.1
(7 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά