Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Ψωμί από σιμιγδάλι

Ψωμί από σιμιγδάλι



Υλικά

Για 2-4 άτομα

250 γραμμάρια αλεύρι
250 γραμμάρια σιμιγδάλι
175 ml νερό
10 γραμμάρια αλάτι
170 γραμμάρια φρέσκια μαγιά
125 γραμμάρια ελαιόλαδο
1 κρόκος χτυπημένος με μια κουταλιά νερό
4 κουταλιές του γλυκού σπόροι σουσαμιού
 


 


 

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τη μαγιά ( αφού τη διαλύσουμε σε λόγο χλιαρό νερό) και το αλάτι και προσθέτουμε το νερό και το ελαιόλαδο.
 
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ελαστικό και μαλακό το μείγμα για περίπου δέκα λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη, τη σκεπάζουμε καλά και την αφήνουμε να φουσκώσει για 45 λεπτά.

Πλάθουμε 2 καρβέλια και ρίχνουμε πάνω από το καθένα τον χτυπημένο κρόκο και το σουσάμι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.6
(5 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά