Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Ψωμάκια γεμιστά με φέτα, ντομάτα και ελιές

Ψωμάκια γεμιστά με φέτα, ντομάτα και ελιές



Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τα ψωμάκια
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
330 ml μπύρας
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουταλιά της σούπας γλυκάνισο σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Για τη γέμιση
8-10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι ελιές χωρίς το κουκούτσι ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
1 φλιτζάνι καρυδόψιχα τριμμένη(προαιρετικά)


 

Εκτέλεση

Για τη ζύμη
Βάζουμε σε μια λεκάνη 500 γραμμάρια αλεύρι, 1 κουταλιά της σούπας γλυκάνισο, 1 κουταλιά της σούπας κανέλα, 1 πρέζα αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Παράλληλα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.


Προσθέτουμε σταδιακά και σιγά- σιγά στα υλικά της λεκάνης, τη μπύρα και ζυμώνουμε ώσπου να ενωθούν τα υλικά και να ξεκολλήσουν από τα τοιχώματα της λεκάνης.

Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μια πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε τη ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα.


Στρώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί.


Για την συναρμολόγηση γέμισης - ζύμης
Παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι από τη ζύμη, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχουν τα ατομικά ψωμάκια που θα φτιάξουμε και το ανοίγουμε σαν μικρό πιτάκι.

Βάζουμε στο κέντρο γέμιση, δηλαδή θρυμματισμένη, φέτα, ελιές, ντομάτα και αν θέλουμε καρυδόψιχα.


Κλείνουμε το κομμάτι ζύμης, το πλάθουμε σαν κεφτεδάκι και το τοποθετούμε στο ταψί πάνω στη λαδόκολλα.

Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε 35-40 ψωμάκια, τόσα θα μας βγουν με αυτά τα υλικά.


Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, αλείφουμε τα ψωμάκια με ελαιόλαδο.


Τέλος, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 50-55 λεπτά.

 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 90 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3
(6 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά