Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μαγγίρι

Μαγγίρι



Υλικά

1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 λίτρο γάλα
30 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
νερό
250 γρ. ανθότυρο σκληρό για μακαρόνια
 



 


 

Εκτέλεση

 

Κάνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί. Αφού ξεκουραστεί, ανοίγουμε λεπτά φύλλα και τα κόβουμε σε μικρές λωρίδες, κάθετες και οριζόντιες, ώστε να βγουν μικρά τετράγωνα κομματάκια.



Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να βράσει και ρίχνουμε λίγα από τα τετραγωνάκια ζυμαριού. Τα βράζουμε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε άλλα 150 γρ. τετραγωνάκια ζυμαριού.



Μόλις ξεροψηθούν, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το γάλα που έχουμε βράσει και τα άλλα. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και ρίχνουμε από πάνω ανθότυρο.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
3

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.5
(4 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά