Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Λαλαγγίτες

Λαλαγγίτες



Υλικά

Ένα φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό

Δύο φλιτζάνια του τσαγιού γιαούρτι πλήρες

Ένα φλιτζάνι του τσαγιού μαύρες σταφίδες

Μισό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Ξύσμα ενός λεμονιού

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Μέλι ή ζάχαρη άχνη και κανέλα σκόνη για το σερβίρισμα


 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το γιαούρτι, τις σταφίδες, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα του λεμονιού. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένας χυλός και τον αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.

 

Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά τον χυλό σε ένα τηγάνι με ζεστό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις λαλαγγίτες μέχρι να πάρουν ένα χρώμα.

 

Τις σερβίρουμε με μέλι ή πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη και κανέλα.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2
(4 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά