Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κρεμμυδόπιτα

Κρεμμυδόπιτα



Υλικά

Για 4-6 άτομα

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
75 γραμμάρια βούτυρο
1 ματσάκι φρέσκο θυμάρι
μοσχοκάρυδο
1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 φύλλα ζύμης σφολιάτας εμπορίου ή παρασκευάστε σπιτική ζύμη σφολιάτας
150 γραμμάρια τριμμένη φέτα
200 γραμμάρια τριμμένα ανάμεικτα κίτρινα τυριά
4 αυγά
αλάτι
πιπέρι
 


 

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 75 γραμμάρια βούτυρο και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε μέσα σε αυτό τα κρεμμύδια για μισή ώρα.
Μόλις ξανθίσουν και μαλακώσουν,ρίχνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τα κρεμμύδια.

Βάζουμε σε ένα μπολ 3 αυγά και 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα με τα τυριά, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, λίγο μοσχοκάρυδο,αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε και αυτά.

Τέλος ρίχνουμε τα φυλλαράκια από το φρέσκο θυμάρι στο μείγμα και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε το ένα από τα δύο φύλλα της ζύμης σε ένα στρογγυλό ταψί για τάρτες.

Αδειάζουμε το μείγμα πάνω σε αυτό και το σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο της ζύμης σφολιάτας.
Χτυπάμε ένα αυγό.

Κόβουμε τις άκρες της ζύμης που περισσεύουν και αλείφουμε την επιφάνεια της με το χτυπημένο αυγό.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε το φύλλο σε αρκετά σημεία, ώστε να φεύγουν οι ατμοί καθώς ψήνεται η πίτα.

Βάζουμε την κρεμμυδόπιτα στη χαμηλότερη σχάρα του φούρνου και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.3
(4 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά