Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Καλτσούνια κρητικά

καλτσούνια κρητικά



Υλικά

250 γραμμάρια ξινομυζήθρα
250 γραμμάρια αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
¾ ποτηριού νερό
1 αυγό χτυπημένο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ξίδι από κρασί
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
 


 

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τη ζύμη για τα καλτσούνια είναι εύκολο να χρησιμοποιήσουμε μια λεκάνη.



Αρχικά κοσκινίζουμε στη λεκάνη το αλέυρι με το αλάτι. Δημιουργώνοντας μια λακούβα στη μέση συμπληρώνουμε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια σταδιακά το ξίδι, συνεχίζοντας να ζυμώνουμε τα υλικά.



Μόλις η ζύμη γίνει εύπλαστη, την αφήνουμε για 20 λεπτά στη λεκάνη.



Στη διάρκεια αυτής της ώρας καλό είναι να φτιάξουμε τη γέμιση για τα καλτσούνια. Για να φτιάξουμε τη γέμιση βάζουμε σε ένα μπολ 250 γραμμάρια ξινομυζήθρα, 1 χτυπημένο αυγό,  2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Ανακατεύουμε όλα αυτά τα υλικά με ένα κουτάλι ώστε να γίνουν ένα εννιαίο μείγμα.



Στον πάγκο της κουζίνας αλευρώνουμε μια επιφάνεια  για να ανοίξουμε το φύλλο. Το φύλλο για τα καλτσούνια θα γίνει από τη ζύμη που φτιάξαμε.Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε.



Για να διευκολυνθούμε με ένα στρογγυλό πιατάκι του καφέ κόβουμε τη ζύμη σε δίσκους και τους γεμίζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση. Διπλώνουμε το δίσκο σε μισοφέγγαρο και κλειίνουμε την ένωση. Τα καλτσούνια μας είναι έτοιμα για τηγάνισμα.



Θα χρειαστεί να τα τηγανίσουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Μόλις τα βγάλουμε από το τηγάνι αν θέλουμε να απορροφηθεί το πολύ λάδι, μπορούμε να τα τυλίξουμε και να τα αφήσουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
4

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά