Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Πουγκιά με γέμιση μανιταριών

Πουγκιά με γέμιση μανιταριών



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 πακέτο Φύλλο κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη 405γρ.
250 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
4 φλιτζάνια ψιλοκομμένα μανιτάρια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι
1/3 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη


 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και τοποθετούμε τη σχάρα στο μεσαίο επίπεδο.

Λιώνουμε 125 γραμμάρια βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε στην άκρη για το βουτύρωμα των φύλλων.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο μαζί με τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Κατόπιν ρίχνουμε το λευκό κρασί και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Αφαιρούμε από την εστία και το αφήνουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Βάζουμε ανά δύο φύλλα το ένα πάνω στο άλλο και τα βουτυρώστε ενδιάμεσα.

Έπειτα τα κόβουμε σε τετράγωνα και βάζουμε σε κάθε τετράγωνο μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση με μανιτάρια, πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και κλείνουμε με τα χέρια μας στριφογυρίζοντας το φύλλο και φτιάχνοντας ένα μικρό πουγκί.

Για το τέλος βουτυρώνουμε ελαφρά τα πουγκιά και βάζουμε για ψήσιμο σε ταψί με λαδόκολλα για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.



Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε τον τρόπο για να φτιάξετε αλμυρά ή γλυκά πουγκάκια με φύλλο κρούστας.

 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά