Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Χριστουγεννιάτικο κέικ με φρούτα και αμύγδαλα

Χριστουγεννιάτικο κέικ με φρούτα και αμύγδαλα



Υλικά

Για 6-8 άτομα

500 γραμμάρια ανάμεικτα αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, βερίκοκα, χουρμάδες, σύκα, δαμάσκηνα)
60 γραμμάρια κεράσια μαρασκίνο
85ml μπράντι ή κρύο τσάι
ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
ξύσμα από 1 λεμόνι
175 γραμμάρια βούτυρο
175 γραμμάρια σκούρα καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας  μελάσα
5 αυγά
200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γραμμάρια αλεσμένα αμύγδαλα
60 γραμμάρια ολόκληρα αμύγδαλα , καρύδια ή πεκάν ( προαιρετικά )
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο και κανέλα


 

Εκτέλεση

Αφαιρείτε το ξύσμα από το πορτοκάλι και το λεμόνι. Στη συνέχεια στύβετε τα πορτοκάλια και παίρνετε τους χυμούς. Βάλτε όλο τα ξύσμα και το χυμό σε ένα μπολ με μικτή αποξηραμένα  φρούτα και κεράσια γλασέ. Προσθέστε το μπράντι, σκεπάζουμε με μεμβράνη και μουλιάσει για τουλάχιστον μια ώρα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 ° C με αέρα.
Βουτυρώστε  μια λυόμενη φόρμα με αποσπώμενο πάτο  28 εκ.

Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη μελάσα μέχρι γίνει ένα αφράτο μείγμα. Σταδιακά προσθέτουμε τα αυγά, χτυπώντας το καθένα πολύ καλά πριν προσθέσετε το επόμενο.
Σε διαφορετικό μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, τα αλεσμένα αμύγδαλα και τα μπαχαρικά  ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε τα ξηρά συστατικά στο μείγμα μελάσας και διπλώστε το απαλά μέχρι να ενωθούν καλά,

Προσθέστε το μείγμα με τα αποξηραμένα φρούτα. Ανακατεύετε ελαφρά μαζί μέχρι να ενωθούν  καλά τα υλικά μας. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα. Τοποθετήστε στο κέντρο του φούρνου 2 ράφι και ψήνουμε για 2 ώρες στους 150° C με αέρα ή μέχρι να ροδίσει.
Όταν το κέικ ψηθεί αφήνετε να κρυώσει για μία ώρα στη φόρμα και στη συνέχεια τοποθετείστε το πάνω σε σχάρα.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 120 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά