Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Χριστουγεννιάτικη σοκολατόπιτα με ρόδι

Χριστουγεννιάτικη σοκολατόπιτα με ρόδι



Υλικά

Για 4-6 άτομα

7 αυγά
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
200 γραμμάρια βούτυρο
3/4 φλιτζανιού τσαγιού κοσκινισμένο άγλυκο κακάο
250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
1 πορτοκάλι (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
Σπόρους από 2 ρόδια
1 φόρμα στρογγυλή λυόμενη με αποσπώμενο πάτο 32 εκ. ή ένα πυρέξ


 

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κουβερτούρα σοκολάτας και 200 γραμμάρια βούτυρο.
Σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνουμε τη σοκολάτα.
Μόλις λιώσει, προσθέτουμε 3/4 φλιτζανιού τσαγιού κοσκινισμένο άγλυκο κακάο και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και συμπληρώνουμε το μείγμα με 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ.

Αμέσως μετά το αφήνουμε στην άκρη, να κρυώσει.
Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών με τη μισή ζάχαρη και τους χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα.
Μόλις δημιουργηθεί η κρέμα,βάζουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού.
Επίσης ρίχνουμε στο μπολ το μείγμα σοκολάτας και τους κρόκους των αυγών και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με την υπόλοιπη ζάχαρη.
Ρίχνουμε σταδιακά τη μαρέγκα στο υπόλοιπο μείγμα και τη διπλώνουμε απαλά με σπάτουλα.
Αλείφουμε με λάδι μια φόρμα και στρώνουμε στη βάση της μια λαδόκολλα.
Κρατάμε 2 φλιτζάνια τσαγιού από το μείγμα σοκολάτας και το υπόλοιπο το αδειάζουμε στη φόρμα.

Η σοκολατόπιτα ψήνεται στους 180 βαθμούς.
Χρειάζεται 35 λεπτά για να ψηθεί.
Όταν τη βγάλουμε από το φούρνο, την αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας.
Τη βάζουμε να ψηθεί στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά ακόμα και είναι έτοιμη. Σερβίρουμε με σπόρους ροδιού.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά