Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα δεντράκι

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα δεντράκι



Υλικά

Για 6-8 άτομα

1 πακέτο βούτυρο Κερκύρας
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1 αυγό
Χυμός από δύο πορτοκάλια
Μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
250 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
1 κουπ πατ σε σχήμα δεντράκι


 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω (2 σκάλα). Στο κάδο του μίξερ σε μεσαία σκάλα, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για περίπου ένα τέταρτο. Προσθέτουμε το αυγό και το χυμό πορτοκαλιού που μέσα έχουμε διαλύσει τη σόδα. Προσθέτουμε το μπέικιν και το αλεύρι σιγά σιγά ώστε να γίνει μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Στη συνέχεια απλώνετε τη ζύμη στο πάγκο της κουζίνας σε φύλλο πάχους 1/2 εκ. Με τη βοήθεια του κουπ πατ κόβετε τα μπισκότα σε σχήμα δεντράκι. Έπειτα τοποθετούμε όλα τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν για περίπου 12 - 15 λεπτά. Η συνταγή βγάζει 50 μπισκότα. Αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσουν και σερβίρουμε.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 4.5
(4 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά