Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Χοιρινό ρολό με δαμάσκηνα και κεφαλοτύρι

Χοιρινό ρολό με δαμάσκηνα και κεφαλοτύρι



Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 ½ κιλό χοιρινό (λαιμός)
100 γραμμάρια κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρούς κύβους
50 ml λευκό ξηρό κρασί
200 γραμμάρια δαμάσκηνα
50 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης (ψίχα)
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
200 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη


 

Εκτέλεση

Ένας από τους πιο γνωστούς και καλύτερους γευστικά συνδυασμούς είναι το χοιρινό με τα δαμάσκηνα, εδώ η γεύση ενισχύεται με κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους και μια μοναδική σάλτσα!

Πλένουμε το κρέας για να καθαρίσει.

Στη συνέχεια με ένα κοφτερό και μακρύ μαχαίρι, το ανοίγουμε προσεχτικά στη μέση, ξεκινώντας από το στενό μέρος.

Προσέχουμε όσο μπορούμε να μην το σκίσουμε.

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

Βάζουμε στο μούλτι τα δαμάσκηνα, τα φιστίκια, τη μισή ποσότητα από το κρασί και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Γεμίζουμε το χοιρινό με το μείγμα και το κεφαλοτύρι και όταν τελειώσουμε παίρνουμε ένα ξύλο για σουβλάκι και το κλείνουμε στο άνοιγμα με ζιγκ ζαγκ.

Τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί, το αλείφουμε με τη μουστάρδα και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο κρασί.

Προσθέτουμε το λάδι και λίγο νερό απλά για να καλυφθεί ο πάτος του ταψιού και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 60 λεπτά.

Στο χρονικό αυτό σημείο το βγάζουμε από το φούρνο, το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και το αφήνουμε να ψηθεί άλλη 1 ώρα.

Προσέχουμε να μη στεγνώσει και να μείνει με το λάδι και τη σάλτσα του.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 135 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3.6
(7 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά