Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Χοιρινό πρασοσέλινο

Χοιρινό πρασοσέλινο



Υλικά

Για 4-6 άτομα

800 γραμμάρια χοιρινό μπούτι κομμένο σε μερίδες
1 ματσάκι σέλινο
3 πράσα
1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
1 κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι


 

Εκτέλεση

Ζητάμε από το χασάπη να κόψει το χοιρινό σε μερίδες ή το κόβουμε εμείς
Αρχικά βάζουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα,ανοίγουμε τη φωτιά και περιμένουμε να ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια του χοιρινού.
Σοτάρουμε το κρέας.

Μόλις πάρει χρώμα από τη μια πλευρά,το γυρνάμε από την άλλη.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε.
Στη συνέχεια,τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κρέας.

Μόλις σοταριστούν και αυτά,χαμηλώνουμε τη φωτιά και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Στο σημείο αυτό,προσθέτουμε στην κατσαρόλα μερικά ποτήρια του κρασιού νερό για να σκεπαστεί το κρέας και τον πελτέ ντομάτας.
Αλατοπιπερώνουμε,ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε να βράσει το κρέας μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
Σε μια άλλη κατσαρόλα,βάζουμε νερό και ανοίγουμε τη φωτιά.

Μόλις αρχίσει να βράζει,βάζουμε μέσα τα σέλινα και τα ζεματάμε για 12 λεπτά.
Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και τα ρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα.
Αφήνουμε να βράσουν για μισή ώρα.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά