Χοιρινό με σάλτσα κρασιού και κάστανα

by sidagi.gr
1,4K προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1.300 γραμμάρια χοιρινό χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μπουκιές
2 κουταλιές της σούπας σπόρους τσαγιού ηλιέλαιο
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας ξηρό λευκό κρασί
2 1/2 εκατοστά φρέσκο τζίντζερ
4 σπόρους αστεροειδή γλυκάνισο
3 μικρά ή 1 μεγάλο ξερό κόκκινο τσίλι
2 ξυλάκια κανέλας 
1/4 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας σως
6-8 ολόκληρες αποφλοιωμένες σκελίδες σκόρδο
6 αποξηραμένα μανιτάρια shiitake κομμένα σε λεπτές φέτες
220 γραμμάρια αποφλοιωμένα κάστανα
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Μυρωδάτο χοιρινό με σάλτσα κρασιού αρωματισμένη με μπαχαρικά, τζίντζερ και τσίλι συνθέτουν ένα απολαυστικό πιάτο με ιδιαίτερη γεύση και άρωμα

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια πλασοτέ κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και τσιγαρίζετε το χοιρινό μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το χοιρινό κρέας από την κατσαρόλα και αφήνετε στην άκρη.
Ρίχνετε λίγο ακόμα λάδι στην κατσαρόλα και μειώνετε την θερμοκρασία στο χαμηλό.

Στη συνέχεια προσθέστε τη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και γίνει μια πλούσια καραμέλα. Κατόπιν προσθέστε το κρασί και αφήστε να πάρει μια βράση.
Ξανά ρίχνετε το χοιρινό στην κατσαρόλα και συμπληρώστε αρκετό νερό μέχρι να καλύψει σχεδόν το κρέας. Προσθέστε μαζί το σκόρδο, το τζίντζερ, κομμένο σε φέτες, τα μανιτάρια shiitake, γλυκάνισο, το τσίλι, αλάτι, πιπέρι. Βράζετε ε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να πάρει άλλη μια βράση και μετά χαμηλώνετε την εστία στο μέτριο. Κλείστε το καπάκι και μαγειρεύετε για περίπου σε σιγανή φωτιά για 1 ½ ώρα.

Μετά τη 1 ½ ώρα προσθέστε τα κάστανα αποφλοιωμένα και μαγειρέψτε για ακόμη 30 λεπτά ή μέχρι το χοιρινό να μαλακώσει.
Στη συνέχεια αφαιρέστε το χοιρινό απ΄την κατσαρόλα και τοποθετήστε το σε πιατέλα σερβιρίσματος.

Ζεσταίνετε τη σάλτσα σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να πήξει.
Γαρνίρετε το χοιρινό με την σάλτσα και τα κάστανα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

Απαιτούμενος χρόνος: 120 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα