Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σαλάτα με φινόκιο, μανταρίνι και σπόρους ροδιού

Σαλάτα με φινόκιο, μανταρίνι και σπόρους ροδιού



Υλικά

Για 2-4 άτομα

50 γραμμάρια ασπρισμένη αμυγδαλόψιχα
1 κουταλιά σπόρους μάραθου
5 φύλλα μέντας
χυμό 2 λεμονιών
2 μανταρίνια καθαρισμένα 
1/2 κούπα σπόρους ροδιού
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
2 μέτρια φινόκιο κομμένα σε λεπτές λωρίδες


 

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι καβουρδίστε την αμυγδαλόψιχα μαζί με τα σπόρια του μάραθου και μετά τα ρίχνετε σε ένα μπολ και κοπανίστε τα όλα μαζί με ένα κουτάλι.
Στη συνέχεια πλένετε τα φύλλα μέντας, σκουπίστε τα, ψιλοκόψτε τα και ρίξτε τα στο μπολ.

Προσθέστε το χυμό λεμονιού, 4 κουταλιές λάδι, αλατοπιπερώστε, ανακατέψτε και βάλτε το μπολ στο ψυγείο.
Πλένετε τα λαχανικά και στραγγίστε τα. Ξύστε τα καρότα και κόψτε τις 2 άκρες.

Αφαιρέστε τα φύλλα απ' τα ματσάκια του σέλινου και έπειτα αφαιρέστε τις ίνες.
Καθαρίστε τα φινόκιο και κόψτε όλα τα λαχανικά μ' ένα κοφτερό μαχαίρι ή με το ειδικό εργαλείο και ρίξτε τα σ' ένα μπολ.  Προσθέστε τους σπόρους ροδιού μαζί με τα καθαρισμένα μανταρίνια και ανακατεύετε.
Περιχύστε τη σαλάτα με τη σάλτσα, ανακατέψτε και αφήστε τη στην άκρη για περίπου 5 λεπτά.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά