Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κρύο ορεκτικό με λούζα και γέμιση κρέμα τυριού

Λούζα με γέμιση κρέμα τυριού



Υλικά

24 φέτες λούζας
110 γραμμάρια φρέσκο γάλα
300 γραμμάρια μανούρι
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη ή φύλλα θυμαριού ή φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 


 

Εκτέλεση

Ένα ελληνικό αλλαντικό, εκλεκτής ποιότητας, από το φιλέτο του χοίρου εδώ με γέμιση από μανούρι...

Ξεκινάμε την προεργασία κάποιες ώρες πριν, γιατί η κρέμα τυριού που θα φτιάξουμε, πρέπει να μπει στο ψυγείο και να παγώσει πριν γεμίσουμε με αυτή τις φέτες λούζας.

Αν έχουμε το χρονικό περιθώριο μπορούμε να φτιάξουμε την κρέμα τυριού από την προηγούμενη μέρα.

Βάζουμε το μανούρι στο μούλτι ώστε να τριφτεί και να κομματιαστεί σε χοντρά κομμάτια.

Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα και το ζεσταίνουμε.

Μόλις το γάλα, αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα το μανούρι και το πολτοποιούμε μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα.

Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το θυμάρι ή τη ρίγανη ή το μαϊντανό (ό,τι επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ανακατεύουμε την κρέμα με τα μυρωδικό και το πιπέρι.

Σε αυτή τη φάση η κρέμα είναι ρευστή, για το λόγο αυτό, τη βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες το λιγότερο, για να γίνει πηχτή.

Όταν η κρέμα παγώσει και έχει την υφή που θέλουμε, γεμίζουμε με αυτή τις φέτες λούζας.

Τυλίγουμε τις φέτες και σχηματίζουμε μικρά ρολά.

Αν χρειάζεται, τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.

 


 


Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.7
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά