Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Ιταλικό πανετόνε

Ιταλικό πανετόνε



Υλικά

600 γραμμάρια σκληρό αλεύρι

100 γραμμάρια μαγιά φρέσκια

150 γραμμάρια βούτυρο

3 αβγά

150 γραμμάρια ζάχαρη

20 γραμμάρια κεράσι φρουί γλασέ

20 γραμμάρια πορτοκάλι φρουί γλασέ

20 γραμμάρια δαμάσκηνα φρουί γλασέ

75 γραμμάρια νερό


 

Εκτέλεση

Το τσουρέκι των Χριστουγέννων!

 

Βάζουμε το αλεύρι πάνω στο πάγκο και κάνουμε μία λακούβα. Τρίβουμε με τα χέρια μας τη μαγιά μέσα στη λακούβα και την ανακατεύουμε με λίγο αλεύρι. Τρίβουμε και το βούτυρο και το ανακατεύουμε και αυτό.

 

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα φρούτα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αβγά και το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη σαν του τσουρεκιού.

 

Βουτυρώνουμε καλά δύο στρογγυλές φόρμες με διάμετρο 15 εκ. και ύψος 20 εκ. και μοιράζουμε το μείγμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 40 βαθμούς. Βάζουμε μέσα τις φόρμες και περιμένουμε να φουσκώσει η ζύμη και να διπλασιαστεί. Το βγάζουμε και το ακουμπάμε ελαφρά στον πάγκο.

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140 βαθμούς C και ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Όταν ψηθεί και το πατάμε πρέπει να επανέρχεται σαν μαξιλάρι.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 80 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
5

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.8
(6 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά