Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Γλυκό σουφλέ με σοκολάτα και μήλο

Γλυκό σουφλέ με σοκολάτα και μήλο



Υλικά

700 γραμμάρια ψωμί κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
200 γραμμάρια λευκή σοκολάτα κομμένη σε κύβους
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 μήλα κομμένα σε μικρά κομμάτια
4 κουταλιές της σούπας μπράντι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
100 γραμμάρια κουβερτούρα κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια
4 αυγά
4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα καρύδια
για τη σάλτσα:
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 σφηνάκια ρούμι
1 κουταλιά του γλυκού κοφτή κορν φλάουρ


 

Εκτέλεση

Χτυπάμε σε ένα μπολ 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά, 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 4 αυγά και 4 κουταλιές της σούπας μπράντι.


Κόβουμε το ψωμί σε κομμμάτια και το προσθέτουμε στο μείγμα.
 

Αφήνουμε μέσα στο μείγμα το ψωμί για 10 λεπτά για να το απορροφήσει.


Ρίχνουμε μέσα στο μπολ τη λευκή σοκολάτα,την κουβερτούρα,τα μήλα,τα καρύδια και την κανέλα.


Τα ανακατεύουμε καλά.
 

Προθερμαίνουμε το φούρνο.
 

Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
 

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.
 

Στη διάρκεια του χρόνου αυτού μπορούμε να φτιάξουμε τη σάλτσα.


Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και ανοίγουμε τη φωτιά.
 

Διαλύοθμε το κορν φλάουρ σε μια κουταλιά νερό.
 

Περιμένουμε να ζεσταθεί το μείγμα και μόλις ζεσταθεί,πριν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα το κορν φλάουρ και το ανακατεύουμε.
 

Τέλευταίο προσθέτουμε το ρούμι.
 

Κόβουμε το σουφλέ σε μερίδες και το περιχύνουμε με τη σάλτσα.

 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.3
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά