Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Δανέζικο Glogg για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Δανέζικο Glogg για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι



Υλικά

Για 6-8 άτομα

Δύο λίτρα ξηρό κόκκινο κρασί

750 ml κρασί πόρτο

250 ml ρούμι

250 ml κονιάκ

Τρία κανελόξυλα

20 γαρύφαλλα

250 γραμμάρια σταφίδες

150 γραμμάρια ψιλοκομμένα αμύγδαλα

50 γραμμάρια ζάχαρη

250 ml νερό

Ένα πορτοκάλι σε λεπτές φέτες


 

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το νερό, τα κανελόξυλα και τα γαρύφαλλα σε ένα κατσαρολάκι και τα ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε και μόλις πάρουν μια βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.

 

Σουρώνουμε και βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα ενώ προσθέτουμε το πόρτο, το ρούμι και το μπράντι. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις σταφίδες, τα αμύγδαλα και την ζάχαρη και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 -15 λεπτά χωρίς να βράσει.

 

Γαρνίρουμε με τις φέτες του πορτοκαλιού.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά