Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Tip για αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Tip για αλεύρι που φουσκώνει μόνο του



Υλικά

250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά γλυκού αλάτι (5 γραμμάρια)


 

Εκτέλεση

Πως φτιάχνουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του;

Για να φτιάξουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του δεν έχουμε παρά να προσθέσουμε για κάθε 250 γραμμάρια κανονικό αλεύρι, βάζουμε 15 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ και 1 κουταλάκι (5 γραμμάρια) αλάτι. Από 0-1000 γραμμάρια αλεύρι η αναλογία του μπεικιν ειναι εως 20 γραμμάρια. Από 1000-2000 γραμμάρια αλεύρι το μπεικιν πάουντερ αντιστοιχεί σε 30 γραμμάρια.

Προσοχή στο μπεικιν πάουντερ αν είναι περισσότερο κάνει ακριβώς την αντίθετη δουλεία, δηλαδή το σφίγγει και δεν το αφήνει να φουσκώσει.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 5 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 4
(10 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά