Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μυστικό για καλομαγειρεμένα ζυμαρικά!

Μυστικό για καλομαγειρεμένα ζυμαρικά!



Υλικά

Σπαγγέτι
Ζυμαρικά "κοχύλι" τζάμπο
Λαζάνια


 

Εκτέλεση


Για τα σπαγγέτι
Αφού βράσετε τα ζυμαρικά κρατήστε μισή κούπα από το βρασμένο νερό. Στη συνέχεια στραγγίξτε τα ζυμαρικά και τα ξανά βάζετε στην κατσαρόλα μαζί με το νερό που κρατήσατε. Ανακατεύετε με την αγαπημένη σας σάλτσα και σερβίρετε.

Για τα ζυμαρικά «κοχύλι» τζάμπο
Βράζετε το νερό μέχρι να κοχλάσει και ρίξτε τα «κοχύλια» βράζετε για μισό λεπτό και αφαιρέστε από την εστία της κουζίνα. Κλείστε με το καπάκι της κατσαρόλας και αφήστε τα «κοχύλια» στο νερό για 10 λεπτά πριν τα γεμίσετε.
Αυτό βοηθάει για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά μεταξύ τους.

Για τα λαζάνια
Βράζετε τα λαζάνια για ελάχιστα λεπτά συνήθως 3- 4 λεπτά. Στη συνέχεια απλώστε ένα φύλλο λαδόκολλα στο πάγκο της κουζίνας και ψεκάστε με λάδι. Τραβήξτε τα λαζάνια από το νερό με μια σπάτουλα και τοποθετήστε τα πάνω στη λαδόκολλα το ένα δίπλα στο άλλο. Μ΄αυτό τον τρόπο τα λαζάνια δεν θα κολλάνε μεταξύ τους και θα είναι εύκολο να συναρμολογήσετε τη γέμιση με τα φύλλα.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά