Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Φτιάξτε γεμιστό ψωμί με τυρί και μανιτάρια

Φτιάξτε γεμιστό ψωμί με τυρί και μανιτάρια



Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για τα μανιτάρια
340 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι

Για το ψωμί
1 καρβέλι με προζύμι τεμαχισμένο σε κυβάκια  
340 γραμμάρια  τυρί για τόστ κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
2 κουταλάκια του γλυκού παπαρουνόσπορο


 

Εκτέλεση

Για τα μανιτάρια
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια εστία. Ρίχνετε το βούτυρο. Μόλις το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε τα μανιτάρια. Μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το θυμάρι και συνεχίστε το μαγείρεμα άλλα 2-3 λεπτά.

Αφαιρέστε το τηγάνι από την εστία και αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

Για το ψωμί
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κόβουμε το ψωμί κατά μήκος και κατά πλάτος, χωρίς να το κόψουμε μέχρι κάτω.
Τοποθετείτε το ψωμί σε φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.

Βάζετε φέτες τυριού ανάμεσα στα κενά που έχετε κόψει το ψωμί. Ανάμεσα στα τυριά τοποθετείτε και τα μανιτάρια. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να ωθήσει τα μανιτάρια κάτω, μέσα στο καρβέλι.
Ανακατέψετε το βούτυρο, το κρεμμύδι και παπαρουνόσπορο. Περιχύνουμε πάνω από το ψωμί. Τυλίξτε το ψωμί σε αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

Ξετυλίξτε το ψωμί και ψήστε άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 4.4
(9 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά