Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Ντομάτες γεμιστές με κριθαράκι σόγιας Fytro και μυρωδικά

Ντομάτες γεμιστές με κριθαράκι σόγιας Fytro και μυρωδικά



Υλικά

Για 2-4 άτομα

12 μέτριες στρογγυλές ντομάτες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 φλιτζάνι κριθαράκι σόγιας Fytro
1/2 φλιτζάνι μαύρες σταφίδες
1 κούπα νερό
1/2 φλιτζάνι χοντροκοπανισμένα αμύγδαλα με το φλούδι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι


 

Εκτέλεση

Πλένετε τις ντομάτες και τις αδειάζετε, ανοίγοντάς τες από τη μεριά του κοτσανιού. Κρατήστε 2 1/2 φλιτζάνια από τη σάρκα, ψιλοκόψτε την, και βάλτε την υπόλοιπη στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε βαθύ τηγάνι ζεστάνετε το μισό λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Όταν μαλακώσει, προσθέστε το κριθαράκι σόγιας Fytro και γυρίστε 1-2 φορές. Βάλτε 2 φλιτζάνια ντομάτα, 1 κούπα νερό, τις σταφίδες και βράστε 10 -12 λεπτά.

Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε τα αμύγδαλα και τα αρωματικά: κόλιανδρο και μαϊντανό. Βάλτε αλάτι και πιπέρι και γεμίστε τις ντομάτες. Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και τη ντομάτα τριγύρω από το ταψί και ψήστε για 20 λεπτά ίσα ίσα να μαλακώσουν οι ντομάτες.
Βγάλτε τις ντομάτες από το φούρνο και αφήστε τες να κρυώσουν τελείως προτού να τις σερβίρετε.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά