Κοκκινιστό κοτόπουλο με κριθαράκι σόγιας Fytro

by sidagi.gr
655 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

250 γραμμάρια κριθαράκι σόγιας Fytro
1 ολόκληρο κοτόπουλο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
3 κοφτές κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
αλάτι
πιπέρι

Κοκκινιστό κοτόπουλο με κριθαράκι σόγιας Fytro

Εκτέλεση:

Φτιάξτε ένα παραδοσιακό πιάτο με κριθαράκι σόγιας Fytro για όλη την οικογένεια

Πλένουμε και καθαρίζουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε μερίδες. Το πλένουμε πολύ καλά και το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε 1 λίτρο ζεστό νερό, τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο με λίγο νερό και αλατοπιπερώνουμε.

Βάζουμε το κοτόπουλο στο φούρνο να ψηθεί για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά στον αέρα στους 200 βαθμούς μαζί με το ζωμό της κατσαρόλας.
Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο, ρίχνουμε στο ταψί το κριθαράκι σόγιας Fytro με το ανάλογο ζεστό νερό υπολογίζοντας και το νερό, που υπάρχει στο ταψί 2 1/2 – 3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό για κάθε 1 φλιτζάνι του τσαγιού κριθαράκι σόγιας Fytro και βράζουμε  για 10 -12 λεπτά.

Μόλις απορροφηθεί το νερό και έχει μαλακώσει το κριθαράκι, βγάζουμε το κοτόπουλο από το φούρνο.
Στη διάρκεια του ψησίματος ίσως χρειασθεί να προσθέσουμε λίγο ακόμη ζεστό νερό.

Απαιτούμενος χρόνος: 70 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα