Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σπιτιό τυρί ρικότα

Σπιτιό τυρί ρικότα



Υλικά

Για 2-4 άτομα

2  λίτρα πλήρες γάλα
2 κούπες κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι


 

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα, βράζουμε σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Λίγο πριν βράσει το γάλα, η επιφάνεια θα αρχίσει να αφρίζει. Ελέγξτε τη θερμοκρασία με ένα θερμόμετρο κατσαρόλας και αφού φτάσει τους 85 βαθμούς Κελσίου αφαιρείτε από την εστία.

Προσθέστε το ξίδι και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα. Το μείγμα θα γίνει πηχτό τυρί σχεδόν αμέσως. Προσθέστε το αλάτι και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα ή περισσότερο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και αφήστε το μείγμα σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες.
Τοποθετείτε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα μεγάλο μπολ για να κρατάει τα υγρά.
Βάζετε πάνω από το σουρωτήρι το τουλουπάνι (τσάντιλα) και ρίχνετε το μείγμα του τυρού. Κλείνετε το τουλπάνι και αφήνετε άλλη μισή ώρα να κάτσει. Στραγγίζετε και το πιέζετε αρκετά για φύγουν όλα τα υγρά. Φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως 1 εβδομάδα.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά