Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σπιτικό σιρόπι λεβάντας

Σπιτικό σιρόπι λεβάντας



Υλικά

Για 2-4 άτομα

1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​άνθη λεβάντας ψιλοκομμένα
μερικές σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)


 

Εκτέλεση

Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ζεσταίνετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αφήνετε όλα τα υλικά να πάρουν μια βράση και σιγοβράστε για 5 λεπτά.
Αφαιρέστε από τη θερμότητα και αφήστε το να κάτσει 30 λεπτά.

Το ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση.
Ρίχνουμε σε αποστειρωμένα βάζα και σφραγίστε με καπάκια.
Δοκιμάστε το σιρόπι λεβάντας σε παγωτό, τάρτες φρούτων, λεμονάδα, τσάι ή κοκτέιλ.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά