Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σπιτικό γιαούρτι

Σπιτικό γιαούρτι



Υλικά

Για 8-10 άτομα

3 1/2 (τρεισήμισι) λίτρα πλήρες γάλα
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι (πλήρες)
1 θερμόμετρο μαγειρικής


 

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε αργή κουζίνα στο 1.
Αφήστε το γάλα να ζεσταθεί μέχρι να φτάσει τους 82 βαθμούς Κελσίου.
Όταν φτάσει τους 82 βαθμούς, αφαιρέστε από την θερμότητα και αφήστε το να κρυώσει λίγο μέχρι να φτάσει τους 43 βαθμούς Κελσίου, χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο  για να δείτε τη σωστή θερμοκρασία.
Όταν το γάλα έχει φτάσει τους 43 βαθμούς, προθερμάνετε το φούρνο σας στους 90 βαθμούς Κελσίου. Αφαιρέστε λίγο από το ζεστό γάλα και ρίξτε σε ένα γυάλινο μπολ, απαλά χτυπήστε ελαφρά το 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στο ζεστό γάλα στο μικρό μπολ μέχρι να μην υπάρχουν εξογκώματα. Ήπια χύστε το μείγμα με το γιαούρτι στο υπόλοιπο γάλα και ανακατεύετε απαλά μέχρι απορροφηθεί εντελώς.

Ρίξτε το ζεστό γάλα με ένα χωνί σε αποστειρωμένα γυάλινα αποστειρωμένα βάζα. Βάλτε τα καπάκια στα βάζα και τοποθετήστε τα στο φούρνο. Κλείστε το φούρνο και αφήστε τα βάζα εκεί για 8-12 ώρες . Αυτή είναι η φάση μετατρέπει το γάλα σε γιαούρτι. Εάν ο φούρνος σας έχει  φως σε αυτό, αφήστε το, ενώ τα βάζα είναι εκεί. Αυτό θα βοηθήσει να κρατήσει το φούρνο η σωστή θερμοκρασία.
Αφού έχουν περάσει οι ώρες αφαιρέστε τα από τον φούρνο και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για να χαλαρώσει εντελώς πριν από τη χρήση. Το καταναλώνουμε εντός 15 ημερών.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά