Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σπιτικά ζυμαρικά ολικής άλεσης

Σπιτικά ζυμαρικά ολικής άλεσης



Υλικά

Για 4-6 άτομα

2 φλιτζάνια 100% αλεύρι ολικής αλέσεως
2 αυγά
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Νερό όσο πάρει,  7 κουταλιές της σούπας


 

Εκτέλεση

Ανακατέψτε το αλεύρι, τα αυγά και το αλάτι. Προσθέστε το νερό, μια κουταλιά κάθε φορά, μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια. Ελέγξτε μετά από κάθε κουταλιά της σούπας για να δούμε αν ζύμη χρειάζεται περισσότερο νερό. Θα χρησιμοποιήσετε περίπου 7 κουταλιές της σούπας νερό για τη συνταγή. Αν χρειαστεί περισσότερο αλεύρι προσθέτετε μέχρι να σχηματισθεί μια λεία στεγνή ζύμη.

Ανοίξτε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο όσο μπορείτε, σχηματίζοντας ένα ορθογώνιο. Εάν η ζύμη αρχίζει να επανέρχεται όταν την ανοίγετε, αφήστε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για δέκα λεπτά.
Στη συνέχεια κόβετε το φύλλο σε λωρίδες με τη ροδέλα για πίτα ή αν έχετε παρασκευαστή ζυμαρικών τον χρησιμοποιείτε για να ανοίξετε το φύλλο και να το κόψετε σε λωρίδες σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή.

Βράζετε τα ζυμαρικά σε ζεστό νερό για 4 λεπτά περίπου, στραγγίζετε και σερβίρετε με την αγαπημένη σας σάλτσα ζυμαρικών.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά