Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σπιτικά ζυμαρικά με σπανάκι

Σπιτικά ζυμαρικά με σπανάκι



Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για τη ζύμη
500 γραμμάρια αλεύρι, συν για το ζύμωμα
4 κρόκοι αυγών συν 1 αυγό
250 γραμμάρια σπανάκι φρέσκο
Αλάτι

Εξαρτήματα
1 μπλέντερ
1 μίξερ για ζύμωμα προαιρετικά


 

Εκτέλεση

Στο μπλέντερ ρίχνετε τα αυγά μαζί με το σπανάκι και τα χτυπάτε για 1 λεπτό μέχρι να γίνει ένας λείος πολτός.
Σε διαφορετικό μπολ ρίχνετε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και ανακατεύετε ελαφρά. Στη συνέχεια ρίχνετε στο κάδο του μίξερ το αλεύρι και τη μισή ποσότητα από το μείγμα σπανάκι – αυγού. Ανακατεύετε στην δυνατή σκάλα για 2 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομαλό μείγμα. Έπειτα προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα σπανάκι – αυγού συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια απαλή σφικτή ζύμη.

Τέλος πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας με λίγο αλεύρι και ρίχνουμε τη ζύμη. Ζυμώνουμε λίγο με τα χέρια μας μέχρι να γίνει πιο απαλή και αφράτη. Τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά να κάτσει λίγο.

Βγάζετε την ζύμη από το ψυγείο και την χωρίζετε στα 5 κομμάτια.
Αλευρώνετε κάθε κομμάτι ζύμης και με τον πλάστη ή με την μηχανή των ζυμαρικών, ανοίγετε σε φύλλο. Όσο πιο χοντρό το φύλλο, τόσο πιο χοντρά τα ζυμαρικά σας.
Αν θέλετε να φτιάξετε λαζάνια, θα κόψετε τη ζύμη σε ομοιόμορφα ορθογώνια.

Αν θέλετε να κάνετε ραβιόλια, θα την κόψετε σε ομοιόμορφες λωρίδες.
Αν θέλετε χυλοπίτες ή λιγκουίνι, θα την κόψετε σε πολύ λεπτές λωρίδες με το ροδάκι της πίτσας ή με την μηχανή των ζυμαρικών.

Βράζετε μπόλικο αλατισμένο νερό και βράζετε τα ζυμαρικά σας αμέσως για 3 - 4 λεπτά, ανάλογα το πάχος των ζυμαρικών (αν είναι λίγο παχιά τότε θα διπλασιάσετε τον χρόνο βρασίματος). Στραγγίζετε και προσθέτετε την σάλτσα μπολονέζ σας ή λαδάκι και φρεσκοτριμμένο τυρί.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά