Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σιρόπι βύσσινο

Σιρόπι βύσσινο



Υλικά

Για 4-6 άτομα

500 γραμμάρια ζάχαρη ψιλή
Χυμός από 1 λεμόνι
1 κιλό βύσσινα
1.200 ml νερό


 
 


 

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα βύσσινα, τα καθαρίζουμε από τα κοτσανάκια και τις κόβουμε στα 2.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν, με 1 200 ml νερό.

Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν τα βύσσινα για 10 λεπτά.
Κτυπάμε τα βρασμένα βύσσινα στο μούλτι, να γίνουν ένας απαλός αλλά αραιός πολτός.

Βάζουμε στην κατσαρόλα τα βύσσινα, προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού και τα 500 γραμμάρια ζάχαρη.
Ανακατεύουμε, όταν δούμε οτί  η ζάχαρη λιώσει δυναμώνουμε τη φωτιά μας και συνεχίζουμε για 4 με 6 λεπτά ακόμη.

Βάζουμε το σιρόπι ζεστό σε μπουκάλια και τα κλείνουμε πάρα πολύ καλά.

Συνοδέψτε το με παγωτό γιαούρτι.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 4.3
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά