Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Φτιάξτε σπιτικό τυρί cottage

Φτιάξτε σπιτικό τυρί cottage



Υλικά

3 λίτρα και 800 γραμμάρια παστεριωμένο άπαχο γάλα
3/4 φλιτζανιού λευκό ξίδι
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
1 τουλπάνι
1 θερμόμετρο μαγειρικής

 


 

Εκτέλεση

Ρίξτε το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τοποθετήστε σε μέτρια φωτιά ζεσταίνοντας μέχρι να φτάσει τους 48 βαθμούς Κελσίου. Αφαιρέστε από τη θερμότητα και απαλά ρίχνουμε το ξίδι. Ανακατεύουμε γρήγορα επί 1 έως 2 λεπτά. Το μείγμα θα διαχωριστεί από το γάλα. Καλύψτε και αφήστε να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.

Ρίξτε το μείγμα σε ένα σουρωτήρι με τουλπάνι και αφήστε το να καθίσει και να στραγγίξει για 5 λεπτά. Μαζέψτε τα άκρα του υφάσματος και ξεπλύνετε με κρύο νερό για 3 έως 5 λεπτά ή μέχρι το τυρί εντελώς κρύο, συμπιέζοντας το τυρί με τα χέρια σας όλη την ώρα που το πλένετε με το κρύο νερό. Αφού κρυώσει, μεταφέρετε σε ένα μπολ. Προσθέστε το αλάτι και ανακατεύετε, ανακατεύετε το τυρί μέχρι να διασπαστεί σε μικρά μπαλάκι. Εάν είστε έτοιμοι να σερβίρετε αμέσως, προσθέστε τη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3.2
(6 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά