Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Φτιάξτε ρύζι για σούσι

Φτιάξτε ρύζι για σούσι



Υλικά

Για 6-8 άτομα

2 φλιτζάνια ρύζι για σούσι
650 ml νερό
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
1 φύλλο φύκι Nori
2 κουταλιές της σούπας ξίδι ρυζιού
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι


 

Εκτέλεση

Βάζουμε 2 φλιτζάνια ρύζι για σούσι σε μια λεκάνη(υπολογίστε ότι θα είναι 500 ml ρύζι) και ρίχνουμε νερό ώστε να καλύψουμε το ρύζι.
Αφήνουμε το ρύζι μέσα στο νερό για μισή ώρα, μέχρι να γίνει άσπρο.


|

Στα 30 λεπτά χύνουμε το νερό που υπάρχει μέσα στη λεκάνη και βάζουμε νέο νερό.



Κάνοντας κυκλικές κινήσεις, πλένουμε με το χέρι μας το ρύζι μέσα στο καθαρό νερό.
Αμέσως μετά το αδειάζουμε και αυτό και ξαναβάζουμε νερό στη λεκάνη.


Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό.
Τότε σουρώνουμε το ρύζι με ένα σουρωτήρι ώστε να φύγουν τα νερά και το αφήνουμε για 2 λεπτά.


Βάζουμε το ρύζι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε 650 ml νερό μαζί με 1 φύλλο φύκι.



Κλέινουμε το καπάκι της κατσαρόλας και το βράζουμε σε μεσαία θερμοκρασία.
Αμέσως μόλις πάρει βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει γύρω στα 15 με 20 λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι μέσα στην κατσαρόλα για δέκα λεπτά.

Μετα από αυτό το χρόνο,βγάζουμε το καπάκι της κατσαρόλας και το αφήνουμε άλλα 4 λεπτά.
Ζεσατίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ξίδι ρυζιού,1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη μέχρι να λιώσουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.



Μεταφέρουμε το ρύζι σε ένα πλαστικό μπολ, προσθέτουμε το ξίδι ρυζιού και το ανακατεύουμε μέχρι το ρύζι να γίνει σκληρό.





Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το ρύζι να κρυώσει.
Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε σούσι.

Πηγή : justonecookbook.com


 


Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά