Βασική συνταγή για βουτυρόκρεμα

by sidagi.gr
1,4K προβολές

Υλικά:

Για 6-8 άτομα

227 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
512 γραμμάρια άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
έως 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα

Εκτέλεση:

Η βουτυρόκρεμα ή αλλιώς (buttercream) χρησιμοποιείτε για frosting cupcakes, cakes, διακόσμηση μπισκότων και γέμιση σε γλυκά

Η βουτυρόκρεμα ή αλλιώς (buttercream) χρησιμοποιείτε για frosting cupcakes, cakes, διακόσμηση μπισκότων και γέμιση σε γλυκά

Στο κάδο του μίξερ χτύπησε το βούτυρο για λίγα λεπτά με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέστε 3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη και χαμηλώστε τη ταχύτητα  (τόσο ώστε η να μην φέυγει από το μίξερ)χτυπήστε μέχρι η ζάχαρη έχει ενσωματωθεί με το βούτυρο. Αυξήστε την ταχύτητα του μίξερ στη μεσαία και προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος και να χτυπήστε για 3 λεπτά.

Αν η βουτυρόκρεμα είναι πολύ μαλακή προσθέστε όσο χρειάζεται άχνη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να σκληρύνει. Αν πάλι είναι πολύ σκληρό προσθέστε 1 κουταλιά ακόμα κρέμα γάλακτος.

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα